0202358111

Ander soort stamppot met andijvie

Ander soort stamppot met andijvierouwend-hart


Noem mij gek, crazy of wat dan ook maar ik ben opperdetop verslaafd aan stamppot! Niet te doen gewoon ik eet het zelfs met lekker weer.. I know crazy… Hahah ben er gewoon echt zot op!

Dus vandaag wil ik mijn variant met jullie delen… Zo eet ik mijn stamppot het liefst en vind ik hem ook op zijn best!

 Wat heb je nodig:
  • andijvie
  • gerookte ontbijtspek
  • creme freche (120g)
  • aardappels
  • peper en zout
  • 2 uien
  • scheut honing
  • geraspte kaas

 

Wat moet je doen:
  1. Schil en kook je aardappels.
  2. Kook je andijvie in een ander pan (hoeft niet zo lang).
  3. Bak je gerookte ontbijtspek krokant of in de oven.
  4. Bak nu de uien met olijfolie tot ze glazig worden.
  5. Doe er daarna een scheut honing overheen en laat de uien nog even pruttelen.
  6. Als je aardappels gekookt zijn doe ze in een vergiet en plaats de aardappels terug in de pan.
  7. Doe nu de creme freche bij je aardappels, je kunt beginnen met stampen.
  8. Peper en zeezout eroverheen en roer goed door!
  9. Voeg vervolgens de gekookte andijvie erdoor (let op zorg dat de andijvie goed droog is)
  10. Als laatst de gebakken bacon erop doen en geraspte kaas.
  11. klaar!

Enjoy your dutch-delicious!

p.s. wil jij op de hoogte blijven van voedingsschema’s, style guide en being fit & lovely schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!

xoxo ml

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: