0202358111

Pompoencake met dadels

Pompoencake met dadels

Hi fashion friends 

Terwijl ik dit schrijf ruikt het in mijn keuken zo overheerlijk! De geur van speculaas, dadels en pompoen, heerlijk ruikt het allemaal bij elkaar. Al zeg ik het zelf! Vandaag wil ik graag mijn variant van pompoencake met dadels en speculaaskruiden met jullie delen..

 

Wat heb je nodig:

  • (Fles)Pompoen (½)
  • Dales 8 stuks
  • Speltmeel 300 gram
  • 2 eieren
  • Speculaaskruiden 2 theelepels of iets meer
  • Bakpoeder
  • Vanille extract
  • Ahornsiroop of honing

Topping : Noten naar eigen keuze (als het maar ongezouten noten zijn).

Wat moet je doen:

Stap 1

Oven op 160 graden voorverwarmen.

Stap 2

Kook de pompoen totdat je er met een vork in kunt prikken. Giet je pompoen af en laat het even afkoelen. Plaatst het op een bord en prak er voorzichtig met een vork in totdat het een massa wordt.

Stap3

Meng alle droge ingrediënten bij elkaar zoals de speltmeel, bakpoeder en speculaaskruiden. Meng nu alle natte ingrediënten bij elkaar zoals de olie, eieren, pompoen massa, vanille extract en de ahornsiroop. Doe nu de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten. Beetje bij beetje zorg je dat je het niet mixed maar zachtjes erdoorheen roert, totdat het een geheel wordt.

Stap4

Nu kan je de dadels heel erg fijn snijden en er ook doorheen doen. 60 min in de oven. Is de cake nog vochtig vanbinnen? Laat hem dan nog 15 min in de oven op 160 graden.

 

Wat vinden jullie? Hot or NOT?

Schrijf je in voor onze N I E U W S B R I E F.

Blijf op de hoogte van de leukste trends, Musthaves & Jong-hot-topic-items!

Check onze nieuwe items in onze online boutique!

Xoxo ml♥

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: