0202358111

Moroccan mint tea

Moroccan mint tea 

Het is alweer even geleden dat ik een blog schreef over thee, smoothies enz. Dus vandaag dacht ik laat mij maar weer is schrijven over thee.. Aangezien ik er dol op ben.

Met kerst zijn we uiteten geweest en dat was echt zo heerlijk en gezellig. Een Marokkaans restaurant, totaal iets anders.. Maar daar zijn we wel met een enorm goed idee gekomen al zeg ik het zelf. Ze hadden een overheerlijke Marokkaanse muntthee. Na langdurig aarzelen dacht ik.. Ik vraag het gewoon… Meneer deze thee is zo lekker hoe wordt die gemaakt (soms kan dat nogal gevoelig zijn om naar een recepten te vragen, maar goed)? Hij vond het zelf helemaal geen probleem en was er eigenlijk wel heel trots om. Vol trots vertelde hij ons wat het recept is… Alleen zat er in zijn variatie veel suiker.. Suiker ben ik niet dol op, dus gebruik ik honing i.p.v. suiker.

Wat heb je nodig:

  • verse munt
  • groene thee/gunpowder (te koop bij de tuinen o.a.)
  • oranje bloesemwater (te koop bij AH o.a.)
  • honing (3-6 theelepels) of suiker (3-6 suikerklontjes)

Wat moet je doen: 

Doe de groene thee in een theefilter, pak een paar stengels van je munt en doe dat alvast in de theepot. Daarna doe je er kokend water bij, een klein beetje van het bloesemwater en de honing. Laat de thee even staan zodat het kan intrekken.

Schenk de thee in kleine glaasjes, dit is hoe de Marokkaanse mensen thee drinken. Erg leuk om het volgens Marokkaanse traditie te doen.

 

Enjoy your tea 

xoxo ml

 

14 Responses to “Moroccan mint tea

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: