0202358111

Houd je kleding zo lang mogelijk mooi!

Houd je kleding zo lang mogelijk mooi!

Je wilt dat je kleding zo lang mogelijk mooi blijft toch? Althans ik wel! Ik koop geen kleren om het de maand erop weer weg te gooien. Dat zou zonde zijn… Dus met deze tips wil ik jullie meegeven hoe je kleren langer mooi kunnen blijven. Het is natuurlijk ook de kwaliteit dat een enorm verschil kan maken, let daar wel op! Dus vandaag wat tips om jouw kleren nog langer mooi te houden.

Here we go….

 

  1. Was nieuwe kleren altijd apart. Er kunnen nog wat kleurstoffen inzitten die vrij komen tijdens het wassen. Dus play safe en was je kleren minstens de eerste 3 keer apart voordat het meegaat met de grootte was.
  2. Nieuwe kleren hang ik altijd uit aan een hanger zo hoef je ook minder te strijken en gaan ze langer mee. LET OP! Zware kleding kan je na het drogen het beste vouwen (anders gaat de rek eruit) en lichte kleren aan een hanger. Zo blijven ze langer goed en mooi!
  3. Was met niet te veel wasverzachter/wasmiddel.. Ik weet.. Het ruikt heerlijk door je huis heen.. Maar het is niet goed voor je wasmachine noch je was zelf. Probeer dus minder wasmiddel te gebruiken.
  4. Gebruik altijd voor je witte kleding speciale wasmiddel. I know ik dacht ook altijd wat een onzin! Maar het is echt zo, witte wasmiddel helpt beter bij je witte was. Zo kun je ook een scheutje soda bij je witte was doen om je kleding weer mooi wit te krijgen.
  5. Jeans kun je het beste binnenstebuiten wassen, ook kleding met steentjes of iets dergelijks erop. Probeer je jeans zo min mogelijk te wassen. Af en toe buiten laten luchten doet ook wonderen.
  6. Verminder het gebruik van je droogtrommel… I know het is super handig… Ik weet nu ik dit schrijf denk ik ook “wat zeg ik nou weer!” Maar het maakt je kleding er niet mooier op… Het slijt veel sneller… Dus bij duurdere kleding is het echt een NO GO in de droogtrommel! Sorry babe…
  7. Een waszak gebruiken we voor tere stoffen zoals zijde en voile. Heb je geen waszak geen paniek gebruik gewoon een kussensloop! Tegenwoordig hebben veel wasmachines handwas functie gebruik die dan in combinatie met de waszak.
  8. Ritsen en knopen sluiten tijdens wassen oh ja.. en ook zakken leeghalen! Je wilt niet weten hoe vaak er wat achterblijft in je trommel. Vooral papier dat kan met een zwarte was  echt een hels karwei worden.
  9. Pas op met parfum nooit direct op je kleding spuiten, ze kunnen nare vlekken veroorzaken.
  10. Verkleuring tegengaan? Houdt je kleren zo veel mogelijk uit de zon. Met opbergen het liefst zo donker mogelijk.

 

 

Dit zijn de tips die ik jullie wil meegeven, hoop dat je er wat aan hebt! Heb jij nog goede was ideetjes let me know!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste trends, Musthaves & Jong-hot-topic-items!

xoxo ml♥

4 Responses to “Houd je kleding zo lang mogelijk mooi!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: