0202358111

Hoe ik ben begonnen met bloggen

Hoe ik ben  begonnen met bloggen 

Zou ik het doen? Mijn eigen blog… Ik twijfel zo erg! Ben eigenlijk ook wel een beetje bang… Wat als ze het niks vinden. Nick kijkt me verward aan en zegt je blog toch voor jezelf? Oh ja dat is ook zo… Misschien moet ik mij niet al te druk maken over wat mensen van mij vinden of denken. Heel misschien moet ik gewoon doen wat ik leuk vind! Om een lang verhaal kort te maken zo werd mijn baby geboren… Mijn EIGEN BLOG😊. Mijn verhaal begon eigenlijk raar, ik was wat aan het browsen en kwam op Wordpress.org dus niet .com! Dat is wel belangrijk, dat er een verschil is tussen die 2. Uiteindelijk ben ik bij  xel media terecht gekomen. Dus nu heb ik en mijn eigen domein met hulp als ik het even niet meer weet!

Ik zeg altijd waar een wil is, is een weg! Ik had echt nul komma nul ervaring met een eigen website/blog. Maar heb mijzelf dat aangeleerd mede dankzij youtube & google! Mijn toppers 🤓.

Ik heb veel vragen gekregen  van volgers over mijn website. Hoe ik dat allemaal heb gedaan en nog steeds doe. Hier komt ie…. Ik probeer het zo goed mogelijk uit te leggen….

 

Misschien als je het zo leest is het een beetje verwarrend maar als je eenmaal bent begonnen met je blog via wordpress.org wordt het allemaal duidelijker! Believe me….

 

stap 1 Xel Media mijn domein aangevraagd en hulp bij wordpress.org! Ik vind hun echt goed ze helpen je daar waar nodig! Zo heb je altijd een backup!

stap 2 Thema uitkiezen en die toevoegen! wordpress.org heeft enorm veel keus! (kies er 1 die overzichtelijk is en makkelijk) 90 procent van je bezoekers kijkt links boven in je site zorg voor een opvallende naam en beschrijf kort maar duidelijk waar je site over gaat! ikzelf heb Lifestyle FOOD & #fashion.

 

stap 3 Plugins heel belangrijk! Door middel van pluggings ben ik te zien in wordpress maar heb ik mijn eigen domein! Ik kan reageren op andere bloggers en pagina’s liken.

Dit zijn de plugins die ik MOET hebben!!!!

 • yoast SEO
 • Jetpack (hierdoor ben ik te zien in wordpress.com/lezers)
 • facebook likebox
 • instagram feed

Stap 4 geduld en nog eens geduld! hahah echt belangrijk ik ben ook vaak tegen dingen aangelopen waar ik geen idee van had. Trouwens dat heb ik nu nog steeds maar beetje bij beetje leer je het! Geloof mij wees niet te streng voor jezelf. Je kan het😘.


 

 

Tip wil je emoticon via je macbook.

ctrl + cmd + spatie = Emoticons

Probeer het eens het is vet leuk!

Enjoy your blogging adventures!

Heb jij nog andere tips die je wilt delen Let me know!

xoxo ml

 

17 Responses to “Hoe ik ben begonnen met bloggen

 • Handig! Ik blog natuurlijk zelf al maar voor een overstap naar eigen domein zitten er goede tips bij! Thanks!

 • Super handige post! Zeker als je nog maar begint op wordpress.org. Ik heb ook lang moetn zoeken, maar oooh lang leven Youtued 😉

  • Ja echt he heel veel zoekwerk :S hahah youtube is super fijn! Via een filmpje is het ook makkelijker te onthouden wat je moet doen. xx

 • Ikzelf zit op de wordpress.com. Geen flauw idee wat het verschil eigenlijk is met de .org 😀
  Je ziet: hier nog een echt groentje 😀
  Ik bewaar dan ook dit artikel in mijn bookmarks! Ik denk dat jouw tips nog van pas gaan komen 😉
  Thanks!

  • he he 😀 ja je hebt .com en org. met org heb je wat meer mogelijkheden dan .com als je meer info wil let me know xx succes!

 • Wordpress kwam pas een jaar of drie geleden in mijn blogleven. Toen een andere aanbieder de pijp aan Maarten had gegeven. Mijn blogverleden stamt al vanuit 2006 of zo. Toen jaar lang heel veel verhalen…..heerlijk hoor. Zijn we allemaal journalist of schrijver. En je bouwt als je geluk hebt een kring van lezers op, krijgt nieuwe vrienden (of vriendinnen in jouw geval) en leert veel en snel bij. Wordpress is een handig programma als je door hebt hoe het werkt….

  • 2006 woow wat goed! Het vooral leuk dat je ” je eigen plekje hebt op het internet” ja het heeft even geduurd wordpress maar het is gelukt! Hahah de aanhouder wint. Xx

 • Mooi, weer wat geleerd. Gaat een hoop tijd in zitten, hè, bloggen? Je zou het zomaar een hobby kunnen noemen.

 • Wat is het grote verschil tussen org en com? ik heb mijn site nu bij com zitten ;(

 • Je hebt echt een top bloggie meid ! ziet er strak en netje uit !

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: