0202358111

Frittata baby!

Frittata baby!

Doet me meteen denken aan Spanje oeh zo lekker frittata! Vooral met zoete aardappel.

Mop ben je nog aan het werk… Ja wat dan schat.. Nou ik heb fritata gemaakt wil je? Frittata wat is dat…? Met ei en zoete aardappel het is net een omelet maar dan anders, lekker voor de lunch! Ja is goed. Ik was weer is bezig met koken en iedereen in huis moet dan ook natuurlijk weer proeven van mij…hahah. Mijn moeder zei nog Mer alweer eten het is de bedoeling dat ik wat ga minderen.  Waarop ik heel hard terug zeg ja maar mamma dit is GEZOND kan wel…

Wat heb je nodig: 

  • 1 zoete aardappel geschild
  • 4 eieren zo vers mogelijk
  • 1 ui
  • peper en zout
  • geraspte kaas ( maakt niet echt uit welke)
  • paprika poeder 1 theelepel

Wat moet je doen:

Kook als eerste even je aardappel totdat die halfzacht is. Daarna kluts je de eieren samen met wat peper en zout. Snij de ui en (gekookte) zoete aardappel in blokjes. Verwarm in een pan een klein beetje olie. Bak de uien en zoete aardappel voor ongeveer 10 min. Als alles goed gebakken is kun je de gekluste ei toevoegen met een beetje peper en zout. Doe er wat paprika poeder overheen en laat zachtjes pruttelen. Nu kun je voorzichtig het ei mengsel naar binnen vouwen. Als laatst doe je er wat geraspte kaas over. Vervolgens kun je de gehele pan in de oven plaatsen en de oven op grillstand zetten.

 

Enjoy your frittata 

xoxo ml

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: