0202358111

Couscous met gestoomde zalm

Couscous met gestoomde zalm.

Dol ben ik er op! couscous met gestoomde zalm.

Gestoomde groentes gestoomde vlees gerechten noem het maar op en ik wil het wel.

Dit gerecht is in het speciaal heel bijzonder want het is gezond makkelijk en snel klaar!

Wat heb je nodig:

Bereiding:

Bouillon blokjes met 250 ml water aan de kook brengen als het water snel verdampt scheutje water erbij doen. De couscous in een aparte kom doen beetje bij beetje de gekookte bouillon erbij doen. Als al het vocht in de kom zit doe je er een deksel op en laat je al het vocht intrekken. Sinaasappel uitknijpen tot dat al het sap vrijkomt 1dl sap is voldoende. (let op pitjes!) Vervolgens doe je een beetje olijfolie of kokosolie in de pan en bak je de kruiden licht aan. Zodat alle smaken van de Ras El Hanout vrijkomen. Als de couscous klaar is en afgekoeld doe je de sinaasappelsap en de Ras El Hanout bij de couscous. De rozijnen en tuinkers plaats je als laatste er boven op.

De zalmfilet doe ik meestal in de stoomoven heb je dat niet kan je ook stoommandjes gebruiken. Kerntemperatuur voor mijn zalm houd ik meestal 45 graden aan. Je kan je zalm natuurlijk ook gewoon lekker bakken wat jij zelf wilt!

En klaar is je couscous met zalm

Enjoy 

xoxo ml

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: