0202358111

Bosbessen muffins met kaneelsaus

 

Bosbessen muffins met kaneelsaus.

Bosbessen muffins met kaneelsaus hier zijn we er dol op! Vooral op zondagochtend samen aan de eettafel, het begin van een mooie dag! Gezond ontbijten is voor mij heel erg belangrijk maar wie zegt dat je gezond niet met lekker kan combineren.

Laatst las ik op het internet wat voor voordelen bosbessen hebben; een stralende huid, gezonde bloedvaten, lagere bloeddruk en een betere cholesterol. Toén dacht ik, laat ik is iets lekkers maken met blauwe bosbessen! Zodra ik tegen de jongens zeg we gaan bosbessen muffins eten voor ontbijt, krijg ik de vraag bosbessen muffins mamma, zo vroeg! Dat is toch ongezond…? Haha nee deze niet schat! Dus vandaag hebben we voor ontbijt bosbessen muffins in een kaneel sausje.

Wat heb je nodig:

  • kaneel
  • speltmeel 110 gram
  • havermout 4 eetlepels
  • 120 ml amandelmelk ongezoet
  • 1 ei
  • 3 eetlepels olie
  • vanille extract
  • halve theelepel bakpoeder
  • bosbessen handje
  • rozijnen handje
  • stevia 2 theelepels

Topping: Yoghurt 15 ml, amandelmelk 15 ml, honing 15 ml en een scheutje kaneel.

Wat moet je doen:

Oven op 180 graden.

Ei, melk, vanille extract en olie vermengen/mixen.

Speltmeel, bakpoeder, stevia, havermout en de kaneel in een aparte kom vermengen.

Nu doe je de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer dit goed door. Daarna voorzichtig de bosbessen en rozijnen erdoorheen. Zodra het een geheel is kun je het in de cupcake vorm doen.

Voor de topping: meng de yoghurt met amandelmelk, kaneel en honing. Roer dit goed door, 25 min in de oven en…

 

enjoy

xoxo ml

 

2 Responses to “Bosbessen muffins met kaneelsaus

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: