0202358111

11 tips die mij hebben geholpen met afvallen!

 

11 tips die mij hebben geholpen met afvallen!

Na 2 kindjes, stevig te zijn geweest en het ene na het andere dieet te hebben geprobeerd, ben ik tot de conclusie gekomen dat slank blijven/zijn niet vanzelf gaat. Een wonderpil is er helaas niet… Jammer… een bewerkingsprogramma real life? Nja zou wel handig zijn!

Maar ik heb wel wat tips and tricks die mij geholpen hebben. Deze tips and tricks wil ik graag met jullie delen. Het geeft mij houvast en een richtlijn waar ik mijn balans in kan vinden. Ik ben nooit een voorstander geweest van jezelf te veel regels opleggen. Want van regels wordt de mens ook niet gelukkig. Gelukkig zijn is voor mij ook “best” belangrijk in een gezond en positief leven.

 

Hier komen ze dan..

 1. Klinkt misschien cliché maar drink veel water! Het is zo belangrijk om je lichaam goed te hydrateren. Iets wat ik toepas als ik uiteten ga neem ik water in plaats van cola. Niet denken omdat je toch al een avondje uit bent mag het best “even”. NEE, niet doen je laat jezelf al gaan door heerlijk te eten en het meeste wat je buiten de deur eet is niet altijd even gezond!
 1. Groene thee, maar dan wel biologische of van een thee-eitje. Waar geen (verboden) ingrediënten inzitten. Vind je groene thee niet zo lekker doe er dan een scheutje honing met sojamelk bij. Heerlijk voor in de avond met een goed boek op bed!
 1. Start je dag met een goed ontbijt! Ik eet meestal havermout in de ochtend. Nou heb je duizend recepten hoe je havermout lekkerder kunt maken (want eerlijk ik vind havermout uit een pannetje met water ook echt niet lekker) dus om lekker te kunnen genieten pimp je havermout op!
 1. Vermijd e-stoffen! Kook zelf vers zodat je er ook volop van kunt genieten! Als je de helft niet eens kunt uitspreken wat er achter op de verpakking staat zet het dan terug. Ik weet het.. Het kost veel tijd en tegenwoordig in deze maatschappij is het te hectisch en te druk om nog te gaan koken! Laat staan vers!! FOUT, koken kan ook heel simpel en heel gezond! Wokken is ook altijd een goed idee om snel en makkelijk klaar te zijn!
 1. Brood wie houdt er niet van… IK. Brood zit vol met koolhydraten. Begrijp me niet verkeerd, ik eet wel brood maar met mate! Neem lekker spelt of bruinbrood met avocado tomaat en geitenkaas bijvoorbeeld.
 1. Probeer altijd positief te blijven! Heel belangrijk; zie altijd het positieve in van wat je doet of wat je meemaakt. Probeer niet te streng voor jezelf te zijn, een cheat-day heeft iedereen wel is.
 1. Begin alle gezonde dingen te proeven ondanks dat je er van walgt; blijf proeven! Nou hoef je het niet iedere dag te doen maar probeer het na een tijdje weer. Onze smaakpapillen veranderen, wie weet lust je het over een half jaar wel! Leer jezelf van groentes en fruit te houden.
 1. 2 keer in de week vegetarisch eten klinkt stom… maar door 2 keer in de week het vlees weg te laten ga je meer groentes eten. Vlees is heerlijk maar het vult ook heel erg waardoor je 9 van de 10 keer een bord met aardappels, groente en vlees op tafel hebt staan. Uiteindelijk het meeste wat overblijft en weggegooid wordt zijn de groentes.
 1. Ga niet met honger/trek boodschappen doen. Alle verkeerde dingen zijn dan nog lekkerder en uiteindelijk belanden deze in de boodschappentas. Niet doen a.u.b. zodra ze in huis zijn ga je er gebruik van maken!
 1. Vreetkick, probeer wanneer je trek krijgt in iets lekkers of iets ongezond; eerst een stukje fruit te nemen met een groot glas water of thee. Thee met een scheutje honing en sojamelk of amandelmelk is ook lekker.
 1. Geen tafelzout maar zeezout veel beter voor je!

Zoals jullie zien zijn het eigenlijk kleine veranderingen, maar oh zo belangrijk. Ik hoop dat ik jullie hiermee op een of andere manier op weg kan helpen.

Heb je zelf nog tips die je wilt delen? Dan hoor ik dat graag!

 

You get what you give. What you put into things is what you get out of them.

 

xoxo ml

2 Responses to “11 tips die mij hebben geholpen met afvallen!

 • Wooow, best wel een verschil, ondanks dat je NOOOIT dik bent geweest (misschien zijn het de haren :P).
  Na je 2e zwangerschap vond ik je ook echt slank hoor! 😀

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: